Kompani K: Onkel Osvalds Orkester, Spelar Til Dans

The Delights Of Next Day Denial: No More Pinnakjydd, Please!

Posted in 5D-II by Knutsvik on December 12, 2010

Saturday, 11th December 2010.

Advertisements

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. MT said, on December 13, 2010 at 12:57 AM

    🙂

    Har ikkje smakt pinnekjøtt enno eg no før denne jula ,gler meg verkeleg til julaftan.

    Godnattklem herifrå,-og det såg slett ikkje værst ut det som skulle etast på bildet der 🙂

    • Knutsvik said, on December 13, 2010 at 10:44 AM

      hey, god morgon, god morgon, MT, ooh, me gubbane på kontoret hadde julemiddag på fredag og det var allereie andre gongen eg åt pinnakjøt denne sesongen, og når laurdagen kom så kjende eg at det var nok juling for helga – den halvgamle og avblomstra skrotten min skreik etter pizza, Marie *ler*

      😀

      klem oooog Heppski på deg, MT!

      (oooooog Heppski!)

  2. MT said, on December 13, 2010 at 11:52 AM

    🙂

    • Knutsvik said, on December 13, 2010 at 8:20 PM

      hæhæ – ooh ja, det _var_ ein avblomstra skrott som skreik etter pizza, Marie – kors på halsen 😀

      oooooooooooog Hoppski!

      😀

  3. B. said, on December 13, 2010 at 2:50 PM

    Yeyyy… Jeg spiste også pinnekjøtt på julelunsj med jobben fredag. No more! :-S

    Pinnekjøtt er forbeholdt julaften, altså. Og sunnmøringer som veit hvordan de skal lage det. Pinnekjøtt fra buffet på Bristol, lagd av Oslo-kokk, er IKKE det samme. At jeg aldri lærer! *gulp!*

    Hjemmelagd pizza er heller å foretrekke, ja!

    • Knutsvik said, on December 13, 2010 at 8:48 PM

      hæhæ – oooh, Bubbles, sauekjøt er best i vest, baby, no doubt about it *ler*

      😀

      men det _er_ veldig godt når de som lager det vet hva de gjør, og maten vi spiste på fredag var veldig, veldig god der og da, selv om jeg var en international man of Pizza og Coca Cola på lørdagen *ler* forøvrig er min familie en av ytterst få “ekte” Stavangerfamilier som spiser ribbe på Julaften, og jeg synes det er _minst_ like godt som pinnekjøtt og pizza 😀

      (forøvrig skal man lære av sine feil, B: no more pinnekjøtt på Bristol, baby!)

      😀

      Hepp!

  4. MT said, on December 13, 2010 at 9:15 PM

    Sunnmøringane er ikkje så værst dei B 😉

  5. stjernetyven said, on December 14, 2010 at 9:50 PM

    Og ikke bare ble det pizza, du hadde til og med noen til å lage det for deg. Kan det blir bedre?

    Jeg har faktisk ikke spist trad julemat enda i år. Ikke verst. Da kan jeg glede meg ekstra til jul. En runde med pinnekjøtt i forkant bare 😀

    Nå baker jeg ingefærpinner…. Det er godt det!

    • Knutsvik said, on December 15, 2010 at 11:31 AM

      haha – hey Starry, du vet jo at jeg ikke er kokk, men gourmet og da må noen mate meg *ler*

      😀

      selv er jeg halvveis i førjuls-julemat-gildene. to runder pinnekjøtt down, så blir det julebord i Skåne til helgen (mmmmmmmmmmmmm svensk sild!) og en siste runde pinnekjøtt med en gammel kamerat til uka. *svelg* jeg er glad det snart er over, baby! *ler*

      Hepp!

  6. stjernetyven said, on December 14, 2010 at 11:23 PM

    Jeg lurer forresten på hvordan man det er mulig å ikke lage godt pinnekjøtt. Det er jo knallenkelt – lager seg selv! Man trenger bare fire ting:

    1) Gode råvarer
    2) Gode råvarer
    3) Gode råvarer
    4) Lang nok dampetid, sånn at det løsner fra beina.

    Nå ble jeg sulten.

    *smask*

    • Knutsvik said, on December 15, 2010 at 11:39 AM

      haha – oooh, Starry, Oslo-kokkene sliter tydeligvis med pinnekjøttet, meeeen selv om halvgamle Herr Knutsvik ikke er kokk så har til og med jeg fått med meg at dampetida er viktig, baby 😀

      Heppski!

  7. B. said, on December 16, 2010 at 5:59 PM

    Man skal ikke kimse av sauekjøt, nei! 😉 Men jeg stoler aldri mer på en kokk på Bristol! Bitene svømte rundt nedi en ekkel saus av vann og fett og smakte dertil. Blæææuuuaahh! *grøss!* Og kålrotstappa… nei og nei! Jeg tror til og med jeg hadde fått den til bedre. Jeg som omtrent ikke vet opp og ned på ei gryte.

    MT: Sunnmøringer er best! 🙂 (No offense, Mr. Knutsvik…)

    • Knutsvik said, on December 16, 2010 at 10:19 PM

      hahaha – vann og fett, Bubbles??? haaaaaaaaaaaaaregud? hva faen har de der slumkokkene på Bristol gjort med det salige og Gude-gitte sauekjøtet? *grøss* vann og fett lar seg _virkelig ikke_ blande uansett! nei – stick to the Sunnmørings, B, og hvis du _virkelig_ _virkelig_ vil smake pinnakjøt på sitt beste så er du oh so hjarteleg velkommen litt lenger sør på Vestkysten, baby 😀

      *ler*

      Hepp!

      • stjernetyven said, on December 16, 2010 at 10:31 PM

        Jeg er i det kranglete hjørnet, så jeg vil bare presisere at vann og fett hører sammen når det gjelder pinnekjøtt! Det vannet som kjøttet damper i og som fettet og saltet drypper ned og blander seg i er ypperlig sjy til potetene. Nam. Så det såh!

        Sånn da er jeg ferdig med å kverulere og går over til dialog:

        Noen må snarest dra og filleriste kokkene på Bristol!

  8. Knutsvik said, on December 16, 2010 at 10:41 PM

    hæhæhæhæ!

    du er ingen slumkokk, Starry, og sjy er bra, MEEEEEEEN man skal IKKE servere pinnakjydd i gugge! NEI! aldri! guggen skal stå i sausenebbet!

    *ler*

    (oooh, nå synger Dean Martin om _Rudy_ The Red, Big Reindeer her på herregården forresten 😀 )

    Hepp!

    • stjernetyven said, on December 16, 2010 at 10:45 PM

      Jepp, jepp. Guggen i sausenebbet. *ler*

      Jeg blir alltid i bedre humør når jeg stikker nesen inn hit

      *SMASK*

      (hahaha – herlig sang 😀 Jeg skal spise Rudolf i morgen)

      • Knutsvik said, on December 16, 2010 at 11:04 PM

        hahaha – all of the other reindeirs used to laugh and call him names, they never let poor Rudolph join in any reindeer games *ler* det er faen meg genialt, Starry! _da_ mangler bare mandarinene her oppe på herregården!

        (oh – jeg spiste forresten langtidssteikt reinsdyrsteik på søndag og faen, den …. smeltet på tungen. Gud – hvis vi hadde vært vært franskmenn hadde hele verden spist reinsdyr og torsk og snakket om that nordic feeling, baby 😀 )

        *SMASK*


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: